Pozar Naslovna e1725210636166 - "НИЈЕ СЛУЧАЈНО" - ВАТРОГАСЦИ НОЋАС ГАСИЛИ ДВА ПОЖАРА У ИСТОМ ДОМАЋИНСТВУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

„НИЈЕ СЛУЧАЈНО“ – ВАТРОГАСЦИ НОЋАС ГАСИЛИ ДВА ПОЖАРА У ИСТОМ ДОМАЋИНСТВУ

pin - "НИЈЕ СЛУЧАЈНО" - ВАТРОГАСЦИ НОЋАС ГАСИЛИ ДВА ПОЖАРА У ИСТОМ ДОМАЋИНСТВУ

Ватрогасци-спасиоци из Шапца су протекле ноћи два пута гасили пожар у истом домаћинству у месту Дуваниште, што не памте ни најстарији припадници ове службе.

Први пут у  1,20  сати после поноћи, спречили су да изгори сењак у којем је било око 3000 бала сена и сламе и бројне машине.

Међутим, у 5,03 часова, свега 3 сата након „ликвидације“ пожара уследио је нови позив из истог домаћинства у којем се поново запалио сењак. Иако су ватрогасци брзо стигли, због велике количине сена и сламе, ватра се проширила на цео објекат површине преко 100 квадрата. Осим хране за стоку изгорела је и механизација –  4 приколице за разбацивање ђубрета и двоосовинка, рол преса, рото косачица, катапулт за пресу, косачица за траву…

– Прво су стигла 2 ватрогасна возила, а потом у помоћ још једно. Пет ватрогасаца су пожртвовано  гасили ватру, нису стали  до јутарњих сати  – рекли су очевици.

Током дана, по налогу јавног тужиоца, увиђај су обавили припадници полиције и надлежна противпожарна инспекција.

Према незваничним информацијама, сумња се да је пожар изазван са намером.

– Истрага ће бити настављена да би се до краја разјаснило како је у истом домаћинству у једној ноћи  два пута планула ватра. Тешко је поверовати да се све догодило случајно – навео је наш извор.

Д.Г.

Related Images: